eMaapõu logo
NimiTori Põrgu
Tüüppaljand
RiikEesti
ValdTori
AsutusüksusTori alevik
Koordinaadid58.483589, 24.816658
Koordinaatide täpsus1-10 m
Koord. meetodMaa-ameti kaardiserver
Koord. määrajaAaloe, Aasa
Asukoha kirjeldusPärnu jõe vasakul kaldal Tori silla juures, paljandi pikkus ~400m. Left bank of the Pärnu River, near the Tori bridge, the lenght ca 400m.
Strat. algusPärnu lade
Strat. lõppPärnu lade
LisainfoPärnu lademe stratotüüp. Parim selle taseme avamus Loode-Euroopas. Rahvusvaheliselt tuntud Devoni kalade ja taimede leiukoht. Hästi ligipääsetav, muistenditega seotud koobas. Stratotype of the Pärnu Regional Stage. The best outcrop of the Pärnu Regional Stage in Northwestern Europe. An internationally renowned site for Devonian fish and plants. Easily accessible.
Kirje lisatud2003-09-22
Kirje muudetud2024-07-09
See lehekülg kasutab Matomo, et analüüsida liiklust ja aidata meil lehekülje kasutajakogemust parandada. Me töötleme teie IP aadressi, vaadatud lehti, laadimisaegu ja seadme informatsiooni. Neid andmeid töötleme ainult meie.
Siin leiduvad materjalid on enamasti kasutamiseks CC BY-SA litsentsi alusel, kui pole näidatud teisiti. Portaal on osaks NATARC teadustaristust ning infosüsteemist SARV, majutab TalTech pilv. Tarkvara on loodud kasutades Nuxt.js raamistikku ning kättesaadav GitHub keskkonnas.